Noutati: Importanța inspecției și a întreținerii opritoarelor de flacără Vezi sectiunea de noutati
Fland Gruppe
+40 21.336.11.30
+40 742.357.415
Home » Realizari

Realizari

In ultimii doi ani firma noastra a fost implicata in un numar de proiecte care au fost finalizate cu succes Dintre ele amintim citeva :

SISTEME DE TELEMETRIE: In cadrul unui proiect comun a fost proiectata, realizata si testata o solutie de monitorizare a parametrilor unei instalatii gaze naturale (presiune si temperatura) in conditiile in care la locul respectiv nu exista alimentare cu energie electrica.

Scopul acestei aplicaţii este de a colecta datele de proces, inregistra si la intervale regulate transmiterea acestora catre un server asfel incat procesul sa fie permanent sub control fara deplasarea personalului la punctul de lucru.

Solutia propusa de FLAND GRUPPE consta intr-un tandem senzor + RTU (Unitate de telemetrie Izolata/indepartata) cu transmitere date prin NB-IoT/3G solutie ce permite o funcţionare continua pe o durată de pana la 10 ani cu o singura baterie. Ulterior la aceasta solutie a fost solicitat si un panou de celule fotovoltaice pentru a creste durata de funcţionare a sistemului in cazul transmisiei de date la intervale mai mici. Solutia este in curs de aprobare/implementare.

CERES ALCOHOL BUCURESTI - monitorizarea nivelului de alcool din 8 tancuri. Sistemul a fost compus din indicatoare radar de nivel, izolatoare galvanice, sistem de monitorizare digitala si grafica DELGAZ-GRID TARGU MURES – monitorizarea temperaturii minime-maxime la uleiul de pe transformatoarele de curent. S-au livrat 108 bucati termometre cu expansiune de gaz, 5 m de capilar si 2 contacte electrice ajustabile

PETROTEL-LUKOIL – echipamente pentru monitorizarea presiunii, temperaturii si nivelului pentru proiectul CONSTRUCTIE SISTEM DE RECUPERARE SULF – UNITATEA 3. S-au livrat 99 de bucati manometre si termometre in constructie speciala anti-exploziva si 11 bucati indicatoare de nivel reflexive cu lungimi de montaj de pana la 3900 mm.

CONPET – modernizarea sistemului de monitorizare presiune la reteaua de distributie combustibili. Avand in vedere ca nu dispune de personal si dotare suficiente, pentru descarcarea si arhivarea datelor in calculator, Conpet a solicitat mentinerea actualei forme de inregistrare a presiunii: diagrama de hartie. Fland Gruppe a facut o prezentare la sediul Conpet, a echipamentului din gama proprie. Inregistratorul mecanic este disponibil in trei variante constructive. Constructia robusta permite amplasarea sa in mediu intern sau extern si nu necesita alimentare cu energie electrica. Functionarea are la baza un mecanism de ceas. Pana in acest moment au fost livrate 10 bucati , urmand ca anul viitor sa fie livrata diferenta pana la 45.

GRUNDFOS – modernizare statii de pompare pentru irigatii in zona Moldova si Dobrogea. Aceasta reprezinta cea mai recenta colaborare cu Grundfos in domeniul irigatiilor. Una din cerintele proiectului este monitorizarea permanenta a debitului si transmiterea informatiei la distanta. Fland Gruppe a oferit o solutie tehnica eficienta, cu multiple avantaje , atat la montaj, cat si in exploatare: debitmetru ultrasonic stationar cu senzori clamp-on. Fara a fi necesara prelucrarea conductei (taiere, sudare, etansare etc.), montajul senzorilor se face direct pe suprafata acesteia, fixarea facandu-se cu coliere. Meniul intuitiv permite operatorului o punere rapida in functiune. Proiectul implica echiparea a peste 50 de statii , pana in acest moment finalizandu-se 27.

PETROTEL LUKOIL – sistem de masurare a temperaturii la instalatia de recuperare sulfuri. La unul din importantele proiecte de modernizare desfasurate in rafinaria Petrotel -Lukoil,  am fost invitati pentru o colaborare la elaborarea unei solutii tehnice pentru monitorizarea temperaturii in instalatia de recuperare a hidrogenului sulfurat. Conditiile speciale de proces impuneau o varianta constructiva robusta si adaptata la un mediu extrem de dur. Dupa mai multe consultari cu beneficiarul, s-a luat decizia implementarii unui format dintr-un ansamblu de  pirometre stationare , de inalta precizie, a caror functionare are la baza tehnologia ,,Multi-Wavelenght''. Participarea noastra la acest proiect a constat in livrarea echipamentelor, consultanta tehnica si asistenta la punerea in functiune. Sistemul este in functiune si la ora actuala, neexistand inreruperi sau anomalii in procesul de masurare.

LUKOIL ENERGY&GAS– sistem de indicare nivel pentru cazanele de aburi. Societate infiintata in anul 2006 si apartinand integral grupului Lukoil, Lukoil Energy&Gas reprezinta unul din partenerii importanti cu care colaboram, in domeniul energetic. In vederea existentei unei autonomii energetice a rafinariei, Lukoil a infiintat aceasta termocentrala, alocand un volum important de investitii. Incepand cu anul 2008, s-a demarat  colaborarea intre Fland Gruppe  si Lukoil Energy&Gas, in vederea dotarii sistemelor de masura si control cu echipamentele aferente. . Unul din cele mai importante proiecte l-a constituit sistemul de indicare nivel la cazanele de aburi. Avand in vedere conditiile de proces, au existat analize diverse pentru mai multe solutii, punand in balanta implicatiile tehnice si materiale ale fiecarei alternative. In final, s-a luat decizia unui sistem de indicare a nivelului cu lumina bicolora. Operatorul poate observa distinct nivelul apei si al aburului. Sistemul necesita inlocuirea periodica a elementelor de etansare, dar confera eficienta si siguranta in exploatare.

OMV PETROM – sistem de evidenta a traficului de combustibil in parcurile de rezervoare Suplac. Colaborarea intre OMV Petrom si Fland Gruppe are o istorie de peste 20 de ani, perioada in care colaborarile au cuprins majoritatea sectoarelor de activitate ale companiei petroliere. Materializate prin derularea a numeroase contracte cadru, unele prelungite pana la o durata de 7 ani, Fland Gruppe este unul din partenerii permanenti. Colaborare directa sau indirecta, prin intermediul integratorilor de sistem  (Siemens, Kraftanlagen, Kremsmueller, JCR, IPM Partners etc.), ne mentine in trendul implementarii diverselor proiecte de modernizare. Odata cu infiintarea parcului de stocare combustibil de la Suplac, a aparut necesitatea urmaririi intrarilor si iesirilor de carburanti. Traficul cisternelor nu putea fi monitorizat decat printr-o retea computerizata, la care sa fie conectati toti operatorii din parc. Prin intermediul echipamentelor tip PDA furnizate de firma noastra (producator Ecom Instruments – Germania), a fost implementat acest sistem. La baza a stat colaborarea cu departamentul T.A.S. al OMV Petrom. Fland Gruppe asigura in continuare intregul suport logistic si informational, astfel incat echipamentele PDA  sa raspunda cerintelor. Urmatoarea etapa o va reprezenta implementarea unui sistem similar in rafinaria Petrobrazi;

METROREX  - sistem de contorizare ape uzate la Magistrala 5. Implicarea societatii Fland  Gruppe in proiecte de anvergura s-a materialzat printr-o colaborare, in cursul anului 2017, cu firma UTI GRUP, unul din cei mai importanti integratori de sistem de pe piata romaneasca. In pozitia de contractor general pentru constructia Magistralei 5 de metrou, am primit solicitarea de colaborare privind sistemul de contorizare al apelor uzate. Metrorex utilizand infrastructura de canalizare  apartinand companiei Apa Nova, este obligata la plata periodica pentru volumul de ape reziduale deversate. Astfel, pentru a exista posibilitatea unui control de ambele parti, Apa Nova avand sistemul propriu de contorizare, Metrorex a solicitat instalarea unor echipamente de masuare a debitului , in toate punctele de colectare a apelor uzate. Avand in vedere conditiile de instalare impuse de buna functionare a echipamentelor si limitarile traseelor de conducte, reprezentantii Fland Gruppe au facut numeroase vizite la locatiile de montaj. Consultarile cu proiectantii au reprezentat, de asemenea, un aspect important al acestei colaborari. In vederea unei solutii viabile, Fland Gruppe a efectuat , in prealabil, teste multiple cu diverse tipuri de debitmetre, pentru a se depista limitarile si factorii care pot influenta procesul de masurare. S-a ajuns la concluzia ca debbitmetrul electromagnetic raspunde cel mai bine conditiilor aplicatiei. In acest sens, Magistrala 5 a fost echipata  corespunzator , in vederea monitorizarii volumului de apa uzata vehiculat. Au fost instalate 53 debitmetre , proiectul urmind a fi extins functie de posibilitatile financiare ale beneficiarului.

HIDROLELECTRICA S.A. – sistem de masura si integrare a parametrilor hidraulici la Amenajarea Hidroenergetica Jiu (A.H.E. JIU). Partenerul nostru pentru acest proiect , derulat in cursul anului 2017, a fost societatea Romelectro, cel mai important integrator din domeniul energetic. Premergator acestei colaborari, Fland Gruppe a organizat o serie de intalniri cu specialisti ai Romelectro, prilej cu care au fost depistate importante oportuntati de colaborare. Fiind adus in discutie proiectul A.H.E. Jiu,  au urmat discutii de detaliu, finalizate cu incheierea unui contract de colaborare. Sistemul ofertat de Fland Gruppe indeplineste functiile de masurare a presiunii si nivelului. Una din aplicatii consta in monitorizarea nivelului de namol acumulat in bazinul decantor. Controlul nivelului de namol se impunea datorita probabilitatii ca acesta sa se reverse in reteaua de apa. S-a utilizat un senzor de nivel cu patru trepte de semnalizare, astfel incat pornirea si oprirea pompelor sa aiba loc conform secventelor prestabilite. La ora actuala, sistemul este functional, finalizandu-se si ultimele teste.

Ca urmare a programelor ANIF de modernizare a statiilor de pompare pentru sistemele de irigatii in zona de sud a tarii in vederea masurarii cantitatilor de apa livrate, s-au livrat 27 debitmetre ultrasonice fixe cu senzori clamp-on pentru montaj pe conducte de diametre mari DN600...DN1500. Acest model de debitmetre a fost tot mai agreat in ultimii ani de zile deoarece permite utilizatorului final montajul simplu fara sectionarea conductelor. Avantajul este cert – montare facila, cost redus, fiabilitate mare, masurarea debitelor de apa cu o precizie mare, utilizare flexibila pentru gama de diametre de conducte de la 15 la 6000 mm.

In cadrul modernizarilor sistemului de monitorizare a nivelului presiunii gazelor naturale in conducte din cadrul EON – GAZ Tg. Mures au fost livrat manometre digitale tip LABDMM (producator AEP ITALIA) de mare precizie (0,05 si de asemenea 88 manometre inregistratoare digitale tip IDROSCAN (producator AEP ITALIA) pentru inregistrare presiune si temperatura gaze prin conducte, la EON-GAZ Targu Mures

Departamentul Tehnologizare-Reabilitare ROMGAZ TARGU MURES, a achizitionat 85 manometre digitale in versiune ATEX si de precizie mare, pentru monitorizare presiune la sondele de titei si gaze care apartin ROMGAZ Targu Mures.

Un alt proiect realizat cu success a fost cu partenerul ALBA ALUMINIU ZLATNA unde s-au livrat 24 debitmetre de precizie in versiune ATEX pentru monitorizare debit solvent (white spirit) necesar pentru producerea de paste din aluminiu (pentru BCA) si pigmenti din aluminiu (pentru lacuri si vopsele)

VILMAR VALCEA (parte a grupului GENOYER, unul din liderii mondiali care produc tevi si piese speciale pentru industria de petrol si gaze), a comandat si achizitionat 2500 termocuple tip K si lungimi speciale de 12 m pentru monitorizarea temperaturilor de pana la 1200°C

Inchide
Ramai informat! Pentru a ne asigura ca regulile pe care le aplicam raman transparente pentru tine, te rugam sa parcurgi: Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si Politica de utilizare cookie-uri.