+40 21.336.11.30
+40 742.357.415
Home » Pentru specialisti

Pentru specialisti

Importanța inspecției și a întreținerii opritoarelor de flacără

Fiind unul dintre cei mai importanți furnizori de opritoare de flacără din lume, PROTEGO, în România prin FLAND GRUPPE, recomandă ca toate dispozitivele să fie inspectate, în termen de cel mult trei luni de la instalare și, ulterior, cel puțin o dată pe an. Ca urmare a constatărilor inspecției inițiale, se pot conveni intervale regulate de întreținere și se pot încorpora în liniile directoare de funcționare a instalației. Este un standard al industriei ca orice opritor de flacără să primească cel puțin o forma de întreținere în timp de cel mult 12 luni de funcționare. Dispozitivele de protecție împotriva flăcărilor reprezintă adesea ultima linie de apărare împotriva unui incident potențial catastrofal. Primele de asigurare pot fi adesea reduse în cazul instalațiilor care au opritoare de flacără certificate care au fost instalate și întreținute corect. În schimb, dacă are loc un incident, este probabil ca HSE sau furnizorul de asigurări să caute dovezi că aceste dispozitive esențiale pentru siguranță au fost bine întreținute și inspectate în mod regulat.
Atunci când inspectați un opritor de flacără, este esențial să verificați dacă elementul de oprire a frontului de flacără prezintă semne sau urme de arsură care ar putea indica faptul că a avut loc un incendiu sau un incident de ardere de scurtă durată. Dacă astfel de semne sunt evidente, atunci dispozitivul de protecție împotriva flăcărilor va trebui înlocuit imediat, deoarece funcționalitatea sa poate fi compromisă și nu mai poate fi garantată distanța maximă de siguranță experimentală (MESG). Designul celulelor si dimensiunea (corelata cu MESG) "elementelor fagurelui" este cea care permite gazului să circule liber, asigurând în același timp stingerea flăcării.

Respectați conformitatea!

Există două directive care se referă în mod specific la opritoarele de flacără: Directiva ATEX 2014/34/UE (Directiva privind echipamentele) și Directiva ATEX 1999/92/CE (Directiva privind locurile de muncă). Acestea impun ca produsele, vândute pentru utilizare în atmosfere potențial explozive în Europa începând cu iulie 2003, să respecte anumite standarde de performanță. În cazul opritoarelor de flacără, acestea includ certificarea de tip a modelelor în conformitate cu ISO 16852:2016 (standardul european pentru proiectarea și testarea opritoarelor de flacără), precum și auditul de conformitate și calificarea procesului de proiectare și de fabricație pentru a asigura fiabilitatea și reproductibilitatea produselor fabricate. Este foarte posibil ca orice opritor de flacără instalat înainte de ATEX (înainte de 2003) să nu fi fost supus niciunei testări specifice. Deși ATEX nu cere ca aceste dispozitive de protecție împotriva flăcărilor să fie înlocuite imediat, trebuie avut în vedere faptul că tehnologia originală utilizată poate fi acum depășită.

Parteneri de service PROTEGO

În ultimii ani, tehnologia și reglementările au cunoscut evoluții semnificative și, în urma unei evaluări a riscurilor, este foarte posibil ca elementele din corpul dispozitivului original de protecție împotriva flăcărilor să se dovedească a fi fost fabricate dintr-o formă de plasă tricotată sau dintr-un alt material a cărui utilizare ca element de protecție împotriva flăcărilor a fost exclusă în prezent. Deoarece performanța unor astfel de opritoare de flacără nu poate fi garantată, înlocuirea lor cu dispozitive corespunzătoare, certificate, este singura opțiune. Pentru a veni în sprijinul clienților în ceea ce privește întreținerea acestor echipamente critice din punct de vedere al siguranței, PROTEGO dispune acum de o rețea de parteneri de inspecție și întreținere, autorizați, care pot efectua inspecții la fața locului și pot emite rapoarte de service. În plus, inginerii și tehnicienii lor pot fi instruiți la centrul tehnic de ultimă generație al PROTEGO, lucru care le va permite acestora să dobândească o înțelegere reală a principiilor cheie de funcționare a opritoarelor de flacără și a metodei corecte de instalare, utilizare, întreținere și inspecție a acestor dispozitive critice pentru siguranță.


  Constanta dielectrica

  Legislatie

  Tehnologie sonde temperatura

  Atex

  Compatibilitate chimica

  Dimensionare flanse

  Filete G si NPT

  Convertor unitati de masura

  Unitati de masura
Inchide
Ramai informat! Pentru a ne asigura ca regulile pe care le aplicam raman transparente pentru tine, te rugam sa parcurgi: Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si Politica de utilizare cookie-uri.