+40 21.336.11.30
+40 742.357.415
Home » Noutati

Noutati

Importanța inspecției și a întreținerii opritoarelor de flacără

Fiind unul dintre cei mai importanți furnizori de opritoare de flacără din lume, PROTEGO, în România prin FLAND GRUPPE, recomandă ca toate dispozitivele să fie inspectate, în termen de cel mult trei luni de la instalare și, ulterior, cel puțin o dată pe an. Ca urmare a constatărilor inspecției inițiale, se pot conveni intervale regulate de întreținere și se pot încorpora în liniile directoare de funcționare a instalației. Este un standard al industriei ca orice opritor de flacără să primească cel puțin o forma de întreținere în timp de cel mult 12 luni de funcționare. Dispozitivele de protecție împotriva flăcărilor reprezintă adesea ultima linie de apărare împotriva unui incident potențial catastrofal. Primele de asigurare pot fi adesea reduse în cazul instalațiilor care au opritoare de flacără certificate care au fost instalate și întreținute corect. În schimb, dacă are loc un incident, este probabil ca HSE sau furnizorul de asigurări să caute dovezi că aceste dispozitive esențiale pentru siguranță au fost bine întreținute și inspectate în mod regulat.
Atunci când inspectați un opritor de flacără, este esențial să verificați dacă elementul de oprire a frontului de flacără prezintă semne sau urme de arsură care ar putea indica faptul că a avut loc un incendiu sau un incident de ardere de scurtă durată. Dacă astfel de semne sunt evidente, atunci dispozitivul de protecție împotriva flăcărilor va trebui înlocuit imediat, deoarece funcționalitatea sa poate fi compromisă și nu mai poate fi garantată distanța maximă de siguranță experimentală (MESG). Designul celulelor si dimensiunea (corelata cu MESG) "elementelor fagurelui" este cea care permite gazului să circule liber, asigurând în același timp stingerea flăcării.

Respectați conformitatea!

Există două directive care se referă în mod specific la opritoarele de flacără: Directiva ATEX 2014/34/UE (Directiva privind echipamentele) și Directiva ATEX 1999/92/CE (Directiva privind locurile de muncă). Acestea impun ca produsele, vândute pentru utilizare în atmosfere potențial explozive în Europa începând cu iulie 2003, să respecte anumite standarde de performanță. În cazul opritoarelor de flacără, acestea includ certificarea de tip a modelelor în conformitate cu ISO 16852:2016 (standardul european pentru proiectarea și testarea opritoarelor de flacără), precum și auditul de conformitate și calificarea procesului de proiectare și de fabricație pentru a asigura fiabilitatea și reproductibilitatea produselor fabricate. Este foarte posibil ca orice opritor de flacără instalat înainte de ATEX (înainte de 2003) să nu fi fost supus niciunei testări specifice. Deși ATEX nu cere ca aceste dispozitive de protecție împotriva flăcărilor să fie înlocuite imediat, trebuie avut în vedere faptul că tehnologia originală utilizată poate fi acum depășită.

Parteneri de service PROTEGO

În ultimii ani, tehnologia și reglementările au cunoscut evoluții semnificative și, în urma unei evaluări a riscurilor, este foarte posibil ca elementele din corpul dispozitivului original de protecție împotriva flăcărilor să se dovedească a fi fost fabricate dintr-o formă de plasă tricotată sau dintr-un alt material a cărui utilizare ca element de protecție împotriva flăcărilor a fost exclusă în prezent. Deoarece performanța unor astfel de opritoare de flacără nu poate fi garantată, înlocuirea lor cu dispozitive corespunzătoare, certificate, este singura opțiune. Pentru a veni în sprijinul clienților în ceea ce privește întreținerea acestor echipamente critice din punct de vedere al siguranței, PROTEGO dispune acum de o rețea de parteneri de inspecție și întreținere, autorizați, care pot efectua inspecții la fața locului și pot emite rapoarte de service. În plus, inginerii și tehnicienii lor pot fi instruiți la centrul tehnic de ultimă generație al PROTEGO, lucru care le va permite acestora să dobândească o înțelegere reală a principiilor cheie de funcționare a opritoarelor de flacără și a metodei corecte de instalare, utilizare, întreținere și inspecție a acestor dispozitive critice pentru siguranță.


Radar and Ultrasonic

Nu poti vizualiza fisierul PDF. Download

Mentenanta Protego

Nu poti vizualiza fisierul PDF. Download

SENZORUL DE NIVEL – FRECVETA INALTA model RFLS-28

Senzorul de nivel de înaltă frecvență RFLS-28 este proiectat pentru utilizare industrială largă, în aplicații de detectarea nivelului mediilor lichide și sub forma de pastă.
Senzorul de nivel de înaltă frecvență poate fi un înlocuitor direct pentru un senzor de nivel vibrator sau pentru senzorul capacitiv de nivel în cazul aplicațiilor mai solicitante.
Senzorii de nivel de înaltă frecvență RFLS–28 permit eliminarea depunerilor și a spumei de pe electrod.
Sunt fabricați in doua variante: RG și RN sunt pentru montaj vertical (cu sau fără prelungitor tubular TN-28) si FG și FN sunt pentru montare laterală directă.


Caracteristici importante:
» Variante noi, FG și FN cu filet frontal pentru un montaj facil pe laterala vaselor
» RG, RN – Instalare cu tub de extensie pentru rezervoare, tancuri, bazine sau canale. 
» Detecție fiabila a nivelului pentru o gama extinsa de lichide, nămoluri sau paste. 
» Rezistent la adezivitatea mediilor vâscoase (ketchup, gem, iaurt, maioneza, siropuri, creme, săpun lichid, paste sau agenți de curățare) 
» Înlocuiește senzorii de nivel cu vibrație
» Design universal pentru toate tipurile de lichide (conductive sau non-conductive) 
» Stabilitate ridicata la sensibilitate înalta (poate fi folosit pentru substanțe cu permitivitatea εr ≥ 1.5) 
» Versiunea cu ieșire PD este acum îmbunătățita cu funcție de diagnosticare.
» Varianta cu coroana de protecție împotriva șocurilor mecanice directe asupra senzorului

Cel mai important detaliu: după setarea sensibilității la mediul dat, senzorul reacționează în mod fiabil doar la prezența sau absența la acel nivel al mediumului monitorizat.
Mai mult, senzorul nu reacționează la reziduurile și/sau depunerile de medii vâscoase pe electrodul de măsurare.


Înregistrator electronic de presiune și temperatură DM 01
- echipament de testare si calibrare -


DM 01 este un înregistrator electronic pentru temperatura si presiune , de precizie, care îndeplinește cele mai înalte cerințe în măsurarea și înregistrarea acestor parametrii. A fost conceput special pentru aplicații de monitorizare si pentru efectuarea de probe de etanșeitate conducte si racorduri.


Avantaje:
» Acuratețe: 0,05% BFSL
» Afișaj digital de 55 x 46mm cu afișare numerica și analogica (bargraph) cu butoane pentru configurare parametrii
» Data logger: 600.798( șase sute de mii șapte sute noua zeci si opt ) de măsurători (presiune, temperatura / timp );
» Unități de măsura: mBar], [bar], [psi], [mmHg], [cmHg], [inHg], [kPa], [MPa], [hPa], [mmH2O], [mH2O], [inH2O], [kg/cm²], [°C], [°F], [K]
» Carcasa din oțel inox 304
» Material părți în contact cu mediul (corp, conector si senzor) din oțel inox 316L
» Sistem de protecție anti-condens
» Protecție climatică: IP67
» ATEX
» Protecție speciala din cauciuc siliconat a carcasei (pentru protecție la șocurile mecanice)
» Interfața USB, cablu USB si soft descărcare date in PC. Descărcarea măsurătorilor se face atât în format tabelar dar și în format grafic. Sunt înregistrate presiunea, temperatura, data dar și momentul înregistrării acestora (ora/ minut/ secundă).

Manometrul digital DM 01, alimentat de baterii, are o precizie ridicată încât poate fi utilizat, de exemplu, pentru controlul/verificarea instalațiilor sub presiune, măsurători de laborator sau calibrarea traductoarelor de presiune.
Precizia de măsurare remarcabilă, o operare intuitivă, o capacitate de memorare mare, precum și un concept de senzor inovator, modular, sunt principalele caracteristici ale DM 01.

UNITATE DE TELEMETRIE PENTRU ACHIZITIA, INREGISTRAREA SI TRANSMITEREA LA DISTANTA A DATELOR

FLAND GRUPPE reprezentant al Metasphere UK in Romania anunța lansarea Point Blue IoT: PRIMUL ATEX / IECEx (Zona 0, Grupul de gaz IIB), 4G NB-IoT, Cat-M1 datalogger / RTU alimentat de la baterie / RTU adecvat pentru utilizare în medii cu siguranță intrinsecă.
Point Blue IoT este cea mai recentă completare a familiei Point Color a RTU-urilor, urmând lui Point Orange IoT, lansat în 2019.
Point Blue IoT include suport pentru două tehnologii LPWAN, NB-IoT și LTE-M, și poate fi conectat la aceste rețele de pe tot globul. Dispozitivul inovator de la Metasphere oferă flexibilitate și simplitate cu soluții configurabile la distanță.
NB-IoT și LTE-M, dezvoltate pentru a permite o gamă largă de noi dispozitive și servicii IoT, oferă îmbunătățiri semnificative în consumul de energie al dispozitivelor utilizatorului, capacitatea sistemului și eficiența spectrului.
Acest beneficiu se traduce printr-un potențial imens pentru serviciile de apă, apă uzată și gaze, permițând desfășurarea în mai multe locații, oferind conectivitate IoT eficientă în rețelele lor pentru monitorizarea nivelului in canalizare, a vitezei și a debitului, a calității apelor uzate, precum și a aplicațiilor de gaz, cum ar fi distribuția gazelor dar si monitorizarea presiunii în rețea.

Tim O'Brien, CEO Metasphere a comentat:
"Ultima noastră ofertă de produse a fost dezvoltată în conformitate cu viziunea de bază a Metasphere de a folosi telemetria pentru a conduce la utilizarea durabilă a resurselor naturale ale lumii. Point Blue IoT oferă clienților noștri o soluție plug and play care monitorizează activele de apă, apă uzată și gaze într-un mediu intrinsec sigur; contribuind în același timp la gestionarea durabilă a acestor active pentru un viitor mai bun. "PRINCIPALE DETALII TEHNICE ALE POINT BLUE IOT RTU

- Certificat ATEX / IECEx (în zona 0, Grupul de gaze IIB)
- 5 senzori de monitorizare în timp real
- I / O flexibil, configurabil software: AI, CI și DI
- Protocoale acceptate: DNP3, Medina
- Modbus Master (RS232 și RS485) - până la 10 senzori
- Interfață SDI-12 Multidrop (până la 10 senzori) pentru dispozitive seriale terțe
- 5+ ani de viață a bateriei
- protectie climatica IP68, până la 4 metri timp de 4 zile
- Configurare la distanță și actualizare firmware

A) Suport integrat pentru instalare simplă
B) Punct unic de conectare pentru senzori externi, putere și configurație
C) Antena externă opțională
D) Fixare pin de blocare

Pentru detalii tehnice, comerciale, sau pentru configurarea unui sistem personalizat pentru aplicatia dumneavoastra va rugam contactati

FLAND GRUPPE reprezentant al Metasphere UK in Romania la telefoanele, 021/3361130-021/3361150 sau pe e-mail sales@fland.ro sau tehnica@fland.ro
Informatia inseamna control , noi va oferim controlul deplin asupra proceselor tehnologice

HPC - Debitmetrul Coriolis pentru aplicaţii cu debite foarte mici de la Heinrichs - din grupul KOBOLD
HPC – Debitmetrul Coriolis de ȋnaltă performanță
Design revoluționar cu tub de măsurare cu dublă ȋndoire

Este o practică comună folosirea unui debitmetru Coriolis cu o singură conductă pentru a măsura debitele foarte mici. Acestea, ȋnsă, cauzează o creştere dramatică a influențelor provocate de interferențele externe, adeseori necesitând o decuplare (izolare) costisitoare. Influența masei bobinei senzorului comparată cu masa conductei de măsurare este semnificativă şi datorită principiului de măsurare, mecanic, relația dintre diametrul conductei şi greutatea bobinei senzorului defineşte baza limitelor acestui tip de construcție.

Primii la nivel mondial, specialiştii de la Heinrichs au depasit aceste limite prin proiectarea si realizarea unui nou concept de senzor Coriolis, cu bobinele senzorului montate ȋntre şi nu pe conducte. Magneți extrem de uşori sunt montați pe conducte. Acest lucru asigură senzorului o reducere semnificativă a interferenței şi un comportament dinamic predictibil, capabil să funcționeze la frecvențe ȋnalte, astfel încât să izoleze pe mai departe senzorii de vibrațiile exterioare.
Mai mult, până la 4 senzori bobină sunt montați ȋntre conducte, crescând astfel rezoluția. Cu aceste caracteristici, noul senzor Coriolis HPC este nu doar foarte precis dar şi foarte rezistent la interferențele exterioare.


Caracteristici tehnice:
Domeniu de măsurare: 0 - 20 kg/h ... 0 - 160 kg/h
Conexiune: ½" NPT mamă, G½ tată, Gyrolok® /Swagelok® 6/8/10/12 mm
Pmax: PN400
Temperatură: -40 ... +180°C
Acuratețe:
±0.1 % din citire pentru lichide
±0.5 % din citire pentru gaze
±0.005 g/cm³ densitate
Traductor: ATEX, IECEx
Iesire: analog (HART®), puls, frecvență.
Alte caracteristici: rezistent la vibrații, carcasă deosebit de rezistentă în mai multe variante şi moduri de prindere, acuratețe la debite foarte mici.

Variante (şi dimensiuni): 1. In linie, montaj pe perete

2. Versiune de banc cu conductele îndreptate în jos

3. Versiune de banc cu conductele îndreptate în sus

4. Versiunea pentru temperaturi înalte

Pentru informatii tehnice si detalii, oferte comerciale si orice fel de alte intrebari va stam la dispozitie.
Trebuie doar sa ne contactati la telefon: 0213361150; 0213361130 ; 0213200098 ; 0742357415 ; 0742063005 sau e-mail: sales@fland.ro ; tehnic@fland.ro
Pentru toata gama de echipamente si solutii va rugam sa vizitati www.fland.ro.
Echipamentele prezentate in site sunt doar pentru exemplificare.
Va stam la dispozitie pentru solutii si versiuni personalizate in functie de aplicatiile dvs specifice.
Oct. 2019 ALIA a lansat noul convertor de semnal AST420
ALIA TECHNOLOGY LLCConvertorul de semnal AST420 reprezinta un echipament are converteste semnalul analogic in semnal radio. Astfel, semnalul 4…20mA poate fi transmis la distanta , fara cablu.

Performante
Utilizare in format pereche, emitator si receptor  
Un emitator poate transmite doua semnale analogice 4…20mA. 
Distanta de comunicare este de maxim 600 metri. Semnalul se propaga si in situatia cand emitatorul se afla intr-o incinta, putand penetra pana la 3-4 pereti interiori.
Carcasa are o constructie etansa, convertorul fiind utilizabil si in mediu extern.  
Comunicatia se realizeaza in band de frecventa ISM433M.
Pot fi alocate pana la 64 de canale independente de emisie pentru 64 perechi de receptoare (128 de semnale analogice).  

BANC PENTRU MASURATORI STATICE DE CUPLU

LR-Cal LFC 80 este un banc pentru măsurători statice de cuplu, compus dintr-un indicator digital și un aparat de măsurare a tensiunii de moment, extrem de robust și compact cu o precizie mai bună de 0,20%.
Este ideal pentru calibrarea și controlul cheii dinamometrice, șurubelniței, prin citire directă și fixare.
Indicatorul este alimentat de o baterie Li-Ion cu o autonomie de 80 de ore, cu funcția AUTO POWER OFF, care opereaza când nu există modificări de măsurare pe o perioadă de timp programabilă.
Instrumentul funcționează atât în ​​sensul acelor de ceasornic, cât și în sens contrar .
Afișarea LR-Cal LFC 80 poate fi rotită cu 90 ° pentru a putea funcționa atât pe orizontală, cât și pe verticală (folosind suportul opțional de 90 °).
Dispozitivul este echipat cu o interfață USB 2.0, cu o rată de transmisie de 4800 de valori pe secundă în modul PEAK. O funcție programabilă "First PEAK" elimina erorile în timpul calibrării cheilor dinamometrice.
Inchide
Ramai informat! Pentru a ne asigura ca regulile pe care le aplicam raman transparente pentru tine, te rugam sa parcurgi: Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si Politica de utilizare cookie-uri.